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ADDENDUM NO. 1 

OCTOBER 10, 2016  
 

Solicitation Title: Parade Floats 

Solicitation No.: ITQ No. 46-15-16 Opening Date: Monday, October 17, 2016 by 3:30PM 

 
Attention all potential bidders: 

 
 MUST Addendum:  Read carefully and follow all instructions. Information included in this 

Addendum will have a material impact on the submittal for this solicitation. All “MUST” 
addenda are considered a matter of responsiveness. “MUST” addenda must be returned 
with your Bid submittal or acknowledged on Form “A-5” attached to this addendum. 
Failure of a Submitter to acknowledge the addenda shall be cause for rejection of the 
bid. 

 

To all prospective bidders, please note the following changes and clarifications: 

 
1. The deadline for submittal of quotes has been extended as follows: 

 
RESPONSE SUBMISSION DATE AND TIME: 
TUESDAY, OCTOBER 11, 2016 MONDAY, OCTOBER 17, 2016 BY NO LATER 
THAN 3:30PM (LOCAL TIME) 

2. Section 1.1 Floats and Tow Units is revised as follows: 
 

All floats shall be, at minimum, 15 to 18 12 to 18 feet in height and must have a 
ball hitch and/or pintel-hook for the tow unit. All floats shall hold a minimum of 10-
15 people. 
 
Each tow unit must be able to hold a minimum of five (5) people and should be 
coordinated with the float in style of décor or should represent a polished look for 
the parade. Please be advised that the tow units shall be utilized at the 
discretion of the City. The City reserves the option to either utilize its own 
tows or to request tows from the selected vendor. 
 

Request for Information Questions/Clarification: 

 
Q.1 “Section 1.1 Floats and Tow Units states that all floats must be 15-18 feet in 

height. The maximum height restriction is less than 13’6” in order to go under 
stop lights and bridges. I believe 15-18 feet is too tall.” 
 

A.1 Please see revised language for section 1.1 above. 
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Q.2 “Section 1.1 Floats and Tow Units states that each tow unit must be able to hold 

a minimum of five (5) people and be coordinated with the float style of décor or 
should represent a polished look for the parade. In the past, City vehicles have 
been used to tow the floats in the parade. Are they going to be used this year?” 

 
A.2 Please see revised language for section 1.1 above. 

 
Q.3 “All our floats are equipped with sound systems that play CD’s or iPhones. The 

Solicitation states that the City reserves the right to select/approve the music. In 
the past, the City did provide the CD or I-Pod and their selection of music. Will 
they provide the selection of music again and hand it to the driver?  
 

A.3 Yes, a selection of music will be provided and handed to the driver. Ideally, the 
City would like at least two (2) of the floats to have the option of plugging in an 
iPod or iPad for the music and, if needed, the other floats could play just CD’s.  

 
 

For any other questions, clarification can be found in the specifications. 

All other terms, conditions and specifications remain unchanged for this solicitation. 

End of Addendum 


